Hvad kan en paramediciner hjælpe med?

En paramediciner er en ambulancebehandler med særlige kompetencer. For at blive paramediciner kræver det, at man har været ambulancebehandler i 3 år, og at man er efteruddannet. En paramediciner kan give flere og mere avancerede behandlinger, end en ambulancebehandler kan gøre. Paramedicineren må give højere doser og flere typer af medicin. Dette kan f.eks. være smertestillende, medicin ved hjertestop, allergi m.v. De kan også hjælpe med at behandle alvorlige tilfælde som hjertestop. 

Paramedicinere har en bred viden om behandling af alvorlige sygdomme og ulykker. De har blandt andet et særligt kendskab til at behandle alvorlige kvæstelser. Paramedicinere indgår i ambulanceservice sammen med ambulancebehandlere. Udover dette kan de også udføre overvågning og behandling af patienterne under transporten.

Paramediciner - Job med stort ansvar

I ambulancen kan der også være andre paramedicinere, ambulancebehandlere eller ambulanceassistenter. Som paramediciner kan du køre med en assistent, behandler eller en anden paramediciner. Man kan også køre i en akutbil. Her kører man alene. Det er paramedicineren, der har ansvaret, når de kører med en behandler eller assistent.

Hvis du er ambulancebehandler, kan du blive videreuddannet til paramediciner. Dette giver dig et større ansvar. Du kan nemlig udføre de mere avancerede typer af behandling. Paramedicinere kan også fungere som assistent for lægen. Du har også en del flere præparater i din taske, end du har som ambulancebehandler.

Hos PreMed bliver der ofte videreuddannet ambulancebehandlere til paramedicinere. Vi har et mål om at videreuddanne fire ambulancebehandlere til paramedicinere om året. Når du har arbejdet i tre år som ambulancebehandler, så kan du derefter anmode om at blive paramediciner. Vi arbejder også for, at flere paramedicinere kan få mulighed for at tage en bachelor i paramedicin.

Hos PreMed ser vi ambulancetjenesten som en vigtig del af det danske sundhedssystem. Vi er derfor også engageret i at videreudvikle faget. 

Vil du gerne høre mere om dette, eller har du nogle spørgsmål? Kontakt os på tlf. +45 7060 2300 eller på mail: info@premed.dk. Vi ser frem til at snakke med dig.


Kontakt

Jernet 13
6000 Kolding
info@premed.dk
+45 70 60 23 00
CVR: 39712105

Følg os

ISO certifikationer

Avancert ISO 9001:2015Avancert ISO 14001:2015Avancert ISO 45001:2018
PreMed Flamme Logo