Mød Karin Birk: Tager hensyn til hver eneste kollega i vagtplanen

En god vagtplan er en vagtplan, som om bare fungerer. Det kræver særlige evner at levere en sådan plan hver eneste dag. De evner har vores vagtplanlægger Karin Birk, som styrer PreMeds vagtplan for ambulancedriften i Himmerland.

Det er Karin Birks opgave at sikre fuld bemanding på vores baser døgnet rundt – samtidig med at vi tilgodeser de enkelte medarbejderes ønsker og behov.

En af Karins hemmeligheder er at kende sine kolleger i ambulancedriften så godt, at hun kan tage udgangspunkt i hver enkelt medarbejders ønsker og behov og samtidig få hvert eneste vagtrul til at gå op.

”Mine kolleger i driften er ikke bare et nummer i rækken. Jeg gør meget ud af at kende hver enkelt på navn, ansigt og deres personlige situation. Det er vigtigt for at få tingene til at gå op og leve op til PreMeds ambitioner om maksimal trivsel i jobbet for hver enkelt medarbejder,” siger Karin med et smil.

Det er hende, ambulancemedarbejderne ringer til, hvis de har brug for ændringer. Det kan være sygemeldinger, at de skal på efteruddannelse eller måske har en periode, hvor de har brug for noget mere frihed. Alt det skal gå op hver eneste dag, døgnet rundt.

”Dét er arbejdstilrettelæggelse, og det er megaspændende,” siger hun.

Eleverne et hjertebarn

Desuden sætter Karin stor pris på, at hun også har ansvar for at tilrettelægge elevernes vagter, så de passer med deres forskellige uddannelsesmoduler på skolen, i ambulancedriften og i hospitalspraktikkerne.

”Eleverne er mit hjertebarn. Eleverne kommer med vidt forskellige baggrunde, alder, uddannelser, og oven i det er de forskellige steder i deres uddannelsesforløb. Det er en stor udfordring, men også vildt spændende.”

Det mest fantastiske sted at arbejde

Når Karin Birk beskriver PreMed som arbejdsplads, er det første hun peger på kollegerne og i samme åndedrag ledelsen. Ifølge hende er der en kultur med frihed under ansvar og høj grad af tro på og tillid til medarbejderne hos PreMed.

”PreMed er det mest fantastiske sted at arbejde. Kollegerne er bare dejlige at arbejde sammen med. Alle er hjælpsomme og villige til at være fleksible. Og så har vi alle let til et godt grin sammen,” siger Karin og fortsætter med at sætte et par ord på ledelsen:

”Vi har en rigtig god og lydhør ledelse, og der er aldrig langt til toppen. Ideer og undren er altid velkommen, og jeg får lyst til at bidrage, fordi der er vilje til at gøre tingene bedre.”

Masser af relevant erfaring

Karin er oprindelig uddannet kontorassistent hos Toldvæsenet (nu SKAT) med en overbygning som kommunom, der er et efteruddannelsesforløb målrettet kommuners og regioners administrativt ansatte. Desuden er hun uddannet coach og har senest taget et diplommodul i vejledningsmetoder og -processer på Professionshøjskolen Absalon.

Sin store praktiske erfaring har Karin fået fra tidligere jobs hos bl.a. Region Nordjylland som kursuskoordinator, som kliniksekretær og sekretariatsleder på Aalborg Universitetshospital og som uddannelseskoordinator hos Nordjyllands Politi. Senest har hun været faglig koordinator i patientbefordringen i Region Nordjylland. Det er ikke så underligt, at Karin Birk er en meget kompetent og vellidt arbejdstilrettelægger hos os.

Single, styrketræning og sol

Privat bor 51-årige Karin i Vodskov nord for Aalborg. Hun er single og har en søn, som går i gymnasiet. I fritiden bliver der dyrket styrketræning og yoga. Men Karin husker også at komme ud i naturen og få frisk luft. Derudover fylder venner, familie og at rejse meget.


Kontakt

Jernet 13
6000 Kolding
info@premed.dk
+45 70 60 23 00
CVR: 39712105

Følg os

ISO certifikationer

Avancert ISO 9001:2015Avancert ISO 14001:2015Avancert ISO 45001:2018
PreMed Flamme Logo