PreMed udklækker fire nye ambulancebehandlere

Fire ambulancebehandlerelever var til eksamen i uge 50 og bestod alle med bravour. Det drejer sig om Martin, som har været elev på basen i Nykøbing Mors, Katrine fra vores base i Støvring, Lasse fra basen i Aars og Louise, som var elev på basen i Fjerritslev.

Vi er pavestolte af vores fire nye dygtige ambulancebehandlere, som er kommet ind i faget fra vidt forskellige udgangspunkter og har fundet drømmejobbet hos os.

Man siger, at alle veje fører til Rom, og det er lige før, vi kan konstatere, at det samme gælder for uddannelsen som ambulancebehandler.

En er uddannet mekaniker og tidligere langturschauffør, en anden er to år igennem en uddannelse som sygeplejerske, en tredje har praktiseret som fysioterapeut, og en fjerde har været i forsvaret og hjemmeplejen.

Men alle fire har fundet vejen til at blive optaget på uddannelsen som ambulancebehandlere – og nu har de bestået svendeprøven til det, de samstemmende beskriver som deres drømmejob. Og så deler de passionen for at hjælpe andre mennesker og trives med en varieret og uforudsigelig arbejdsdag.

Martin fra PreMed i Nykøbing Mors: Automekaniker, brandmand og ambulancebehandler

I en alder af 43 år har Martin nået et af de mål, som han indtil for få år siden troede, var uopnåeligt for ham. Han har netop bestået svendeprøven og glæder sig til at give noget tilbage til fremtidige elever:

”For mig er det en drøm, der er gået i opfyldelse, og jeg har allerede meldt ud, at jeg gerne vil være elevansvarlig, når jeg nu skal til at køre som ambulancebehandler. De fantastiske muligheder for at uddanne og udvikle mig vil jeg gerne være med til at give videre,” siger han.

Martin er oprindeligt uddannet automekaniker i 2002 og har siden både arbejdet på fabrik og kørt lastbil herhjemme og på udlandsture, indtil han i 2016 kom til Falcks autohjælp. Efter nogen tid fik han arbejde i den liggende patienttransport og blev spottet som potentiel ambulancebehandler.

Martin bor i Hurup i Thy sammen med sin hustru og parrets tre børn på syv, 10 og 12 år. Han har desuden været deltidsbrandmand de seneste 15-16 år og passer ud over familien også på en stor vennekreds.

Louise fra PreMed i Fjerritslev: Fra soldat til ambulancebehandler

Louise tog et sabbatår efter studentereksamen og blev efterfølgende inspireret af et stort førstehjælpskursus, da hun var værnepligtig. Desuden har hun arbejdet en periode i hjemmeplejen, før ansøgningen om en elevplads blev sendt afsted.

”Det er en stor milepæl at bestå svendeprøven. Jeg glæder mig meget til at komme ud at arbejde i mit eget navn. Hvem ved, på sigt kan jeg måske også selv få nogle elever under mine vinger?” siger hun.

Louise er nu 25 år gammel og bor i Aalborg sammen med sin kæreste. Helt generelt kan Louise godt lide at være fysisk aktiv, så hun træner i Nordkraft og spiller fodbold i Aalborg. Desuden har hun en kreativ åre, som næres af strikketøj, hjemmebyggede møbler og kreationer i køkkenet.

Katrine fra PreMed i Støvring: Nu ambulancebehandler og snart sygeplejerske

27-årige Katrine satte efter to års studie sin sygeplejerskeuddannelse på pause for at blive ambulancebehandler. Nu hvor svendebrevet er i hus, skal hun bruge det næste år på at færdiggøre dette studie.
”Når jeg er færdig med min elevkontrakt, planlægger jeg at tage ambulancevagter ved siden af sygeplejestudiet. Så håber jeg, at der er et fast job til mig i ambulancetjenesten, når jeg er færdig som sygeplejerske om et år,” siger hun.

Det uforudsigelige og alsidige arbejde, hvor hun arbejder både inde og ude og hver dag møder mange forskellige mennesker, passer Katrine godt.

Hun bor i Aarhus og bruger sin fritid på træning, med veninderne og læser desuden en del.

Lasse fra PreMed i Aars: Fysioterapeut og ambulancebehandler

Lasse er 35 år og har arbejdet som færdiguddannet fysioterapeut i flere år, inden han besluttede sig for at skifte karriere og blive ambulancebehandler. I ambulancefaget kommer Lasses indgående kendskab til fysiologi og latin ham til gode.

”Jeg har valgt at blive ambulancebehandler, fordi jeg ønsker et mere varieret og uforudsigeligt arbejdsliv – og jeg vil gerne fortsætte med at dygtiggøre mig gennem hele mit liv. Det har jeg muligheden for nu,” siger Lasse.

Han bor i Hjallerup sammen med sin hustru og deres to børn på tre og fem år. Fritiden bruges på familien og løbeture for at holde sig i form.

En god arbejdsplads med nær ledelse, gode kolleger og høj faglighed

Når man spørger de fire nyudklækkede kolleger om, hvordan det er at arbejde hos PreMed, svarer de næsten samstemmende: Det bedste er en nærværende ledelse, som lytter og tager input fra selv den yngste mand eller kvinde alvorligt.

Desuden sætter de nye ambulancebehandlere stor pris på det høje faglige niveau og mulighederne for videre uddannelse. Endelig er der sammenholdet og kollegerne, som de alle fire værdsætter højt.


Kontakt

Jernet 13
6000 Kolding
info@premed.dk
+45 70 60 23 00
CVR: 39712105

Følg os

ISO certifikationer

Avancert ISO 9001:2015Avancert ISO 14001:2015Avancert ISO 45001:2018
PreMed Flamme Logo