PreMed udklækker og uddanner flere ambulancebehandlere

En ny ambulancebehandler har netop modtaget sit svendebrev, mens fem nye elever er startet på uddannelsen som ambulancebehandlere hos PreMed.

Andreas, som tidligere blev udlært i et byggemarked, har nu opnået sit svendebrev som ambulancebehandler og er tilknyttet basen i Fjerritslev.

Thore, der kommer fra mediebranchen, og Tina, som kommer fra sygeplejen, har begge fundet deres vej til uddannelsen som ambulancebehandler hos PreMed og har netop afsluttet deres første praktikperiode – han i Thisted og hun i Nykøbing Mors.

Samtidig er Anders, Nicolai og Laura begyndt på grundforløbet til uddannelsen som ambulancebehandler og skal senere i praktik i henholdsvis Hobro og Thisted.

Thore og Tina har netop afsluttet deres praktikperiode hos PreMed.

Fjerritslev: Andreas har byttet byggemarkedet ud med ambulancetjenesten

Andreas er oprindeligt uddannet hos Trægården Kås i Pandrup. Drømmen om at blive ambulancebehandler fortsatte dog med at kalde på ham. Det første skridt mod at realisere drømmen tog Andreas i 2017, da han blev optaget som elev hos Falck.

Han afsluttede sin uddannelse som ambulanceassistent i 2019 og arbejdede derefter som ambulanceassistent i Region Midtjylland. I foråret 2022 startede Andreas hos PreMeds base i Fjerritslev og begyndte på den merituddannelse til ambulancebehandler, som han nu har fuldført med svendebrev.

"Jeg er glad og føler, at jeg har fundet min rette hylde. Jeg ser frem til at arbejde som uddannet behandler og til at finde min plads i denne rolle," siger han og tilføjer:

"Hos PreMed er der kort vej til toppen og fra en god idé til handling. Det sætter jeg stor pris på – ligesom mine kolleger, de varierende opgaver og muligheden for at være far, når jeg ikke er på vagt. Det betyder meget for mig."

Andreas er 32 år og bor sammen med sin kæreste på en landejendom uden for Storvorde. Parret blev forældre for to år siden og venter nu endnu et barn. I sin fritid fokuserer Andreas på familien og holder sig i form med løbetræning. Derudover dyrker han paragliding.

Thisted: Thores store forventninger blev overgået

Thore er 37 år og har tidligere arbejdet i mediebranchen. Da han vendte hjem til Nordjylland efter flere år i udlandet med sin familie, var han fast besluttet på at skifte branche og finde et job med gode kolleger og masser af mellemmenneskelig kontakt.

"I patienttransporten hos PreMed fandt jeg verdens bedste kolleger, som har spillet en stor rolle i, at min familie har kunnet falde godt til i Nordjylland," siger han om sine første to år hos PreMed i Thisted.

Nu er Thore i gang med uddannelsen til ambulancebehandler, en uddannelse, han havde store forventninger til:

"Jeg må sige, at mine forventninger blev mere end indfriet. Uddannelsen er endnu mere spændende, end jeg havde forestillet mig. Og PreMed gør virkelig meget for, at vi får den bedste uddannelse og er godt rustede til fremtiden. Jeg har også fået en mentor hos PreMed, som er 10 år yngre end mig. Men vi har et fantastisk samarbejde, og han er færdiguddannet, meget erfaren og en fremragende læremester," fortæller Thore begejstret.

Nykøbing Mors: Tina er sygeplejerske, men vil køre ambulance

28-årige Tina fra Fur blev uddannet sygeplejerske fra Via i Viborg i 2022. Forinden havde hun taget en HF-eksamen og holdt nogle sabbatår, hvor hun blandt andet boede og arbejdede i tre forskellige lande.

Nu har Tina slået sig ned i Glyngøre sammen med sin kæreste og deres kat. Og hun har påbegyndt uddannelsen som ambulancebehandler med tilknytning til PreMeds base i Nykøbing Mors.

"De sundhedsfaglige emner har altid interesseret mig, og jeg blev introduceret til ambulancefaget på Aalborg Sportshøjskole, hvilket inspirerede mig. Alligevel valgte jeg først at uddanne mig som sygeplejerske og færdiggøre den uddannelse. Så kunne jeg arbejde som sygeplejerske, indtil PreMed havde en elevplads til mig," forklarer Tina.

Om fællesskabet i PreMed siger Tina, at hun møder kolleger på baserne, der viser interesse for eleverne og tager godt imod de nye. Desuden har PreMeds elever et fællesskab under deres skoleophold i Esbjerg, hvor de mødes på tværs af hold og årgange:

"Jeg føler mig godt til rette hos PreMed og er glad for, at der er så kort vej til ledelsen og så gode muligheder for at tage ansvar og blive dygtig," siger hun.

Laura, Nicolaj og Anders er alle i gang med ambulancebehandleruddannelsen.

Hobro: Brandmand vil uddanne sig til ambulancebehandler

Anders har altid vidst, at drømmejobbet var et, hvor han ikke skulle sidde stille, og hvor han kunne gøre en forskel for andre.

Efter at have afsluttet sin HTX-eksamen på beredskabslinjen på Aalborg Tekniske Gymnasium, tog han til idrætshøjskolen i Ollerup, hvor Anders blev uddannet som gymnastikinstruktør og livredder. Han arbejdede derefter halvandet år på Himmerlandscentrets Idrætsefterskole, før han blev brandmand i Thisted og senere ansat i patienttransporten i Region Nordjylland.

Anders er 24 år og netop startet på uddannelsen som ambulancebehandler hos PreMed. Han ved allerede nu, at han skal køre aftenbil fra basen i Hobro, når grundforløbet er vel overstået.

"Det har været en god oplevelse at starte hos PreMed. Jeg er kun blevet bekræftet i, at kollegerne er lige så venlige og imødekommende som dem, jeg tidligere har mødt i akutmodtagelserne. Vi har også et rigtig godt fællesskab blandt PreMed-eleverne på skoleopholdet i Esbjerg," siger Anders.

Anders bor i en lejlighed i Aalborg med sin kæreste og bruger en stor del af sin fritid på gymnastik. Repræsentationsholdets opvisninger starter snart, så Anders pendler mellem Rybners i Esbjerg og Agerskov Efterskole for at holde formen ved lige til den kommende sæson.

Hobro: Laura skifter fra Forsvarets ambulancer til behandleruddannelsen

Efter gymnasiet var Laura handicaphjælper for en 7-årig dreng, inden hun blev værnepligtig og derefter konstabel i Sanitetskompagniet i Nørresundby, som også er hendes hjemby.

Laura har været førstebehandler på en af Forsvarets ambulancer og udsendt på mission i Letland, før hun i en alder af 24 år blev elev hos PreMed og begyndte på uddannelsen som ambulancebehandler.

"Jeg har haft patientkontakt i mine hospitalspraktikker hos Forsvaret og vidste, at det motiverer mig meget. Jeg er glad for at blive en del af PreMeds kompetente team og ser frem til at gøre en forskel for andre mennesker," siger Laura.

I sin fritid kan Laura lide at styrketræne, løfte tunge vægte og tilbringe tid med kæreste, venner og familie.

Thisted: Nicolajs drengedrøm går i opfyldelse med uddannelsen som ambulancebehandler

21-årige Nicolaj har arbejdet halvandet år som portør på Thisted Sygehus og har også været ansat i hjemmeplejen på Mors en overgang. Det har været for at samle erfaring og meritter til at realisere drengedrømmen:

"Jeg har altid været tiltrukket af beredskabet og af at blive i stand til at hjælpe mennesker i nød. Jeg interesserer mig meget for anatomi og medicin, så det er noget af en drengedrøm, der går i opfyldelse," siger han. Nicolaj er også glad for den velkomst og den start på uddannelsen, som han har oplevet:

"Optagelsesprøven var bare god og jordnær. PreMed har en topklasse ledelse og medarbejdere, der har taget virkelig godt imod mig og de andre elever. Vi bliver informeret og behandlet ligeværdigt, selvom vi kun er elever," siger han.

Nicolaj bor i Østerild sammen med sin kæreste. Fritiden bruger han på at spille padeltennis og hygge med venner og familie.


Kontakt

Jernet 13
6000 Kolding
info@premed.dk
+45 70 60 23 00
CVR: 39712105

Følg os

ISO certifikationer

Avancert ISO 9001:2015Avancert ISO 14001:2015Avancert ISO 45001:2018
PreMed Flamme Logo