Thomas og Thomas er blevet interne auditører

PreMed er den eneste ambulancetjeneste i Danmark, som er ISO-certificeret i både kvalitetsledelse, arbejdsmiljøledelse og miljøledelse. Nu har vi fået to interne auditører, som kan hjælpe med at sikre den praktiske brug af de mange procedurer, som er defineret i ISO-standarderne.

De to paramedicinere Thomas og Thomas er henholdsvis driftsleder og kvalitetskoordinator/faglig instruktør hos PreMed. Nu har de to navnebrødre desuden være på to intense kursusdage hos Bureau Veritas i Middelfart for at blive certificeret til at gennemføre interne audits på PreMeds arbejde med de definerede ISO-standarder.

PreMed har certifikaterne ISO 9001:2015 kvalitetsledelse, ISO 14001:2015 miljøledelse og ISO 45001:2018 arbejdsmiljøledelse. Certifikaterne er opnået efter en audit, gennemført af Avancert, som også kontrollerer systemernes efterlevelse årligt.

ISO-standarder som løftestang for kvalitet

”I PreMeds ledelse har vi høje ambitioner om, hvilken type af ambulanceoperatør vi vil være. Ambulancedriften er en 24-7 virksomhed, som både borgere og politikere skal have fuld tillid til. Derfor har vi valgt at supplere de generelle regler, normer og procedurer for ambulancedrift med de tre ISO-systemer,” fortæller vicedirektør Heidi Storm Vikke og tilføjer:

”Sidste års eksterne audit viste, at vi har nogle meget dygtige og engagerede medarbejdere, som næsten uden undtagelser følger ISO-standarderne til punkt og prikke. Med Thomas og Thomas’ uddannelse som interne auditører får medarbejderne nu bedre mulighed for også at være med til at præge den fortsatte udvikling af vores ISO-standarder og dermed kvaliteten i vores drift.”

Intern audit, dialog og forståelse

”Som interne auditører skal vi ud blandt medarbejderne og følge op på, om vores mange ISO-procedurer fungerer for medarbejderne i praksis. Vi har beskrevne procedurer for snart sagt enhver situation. Det er vigtigt, at procedurerne fungerer for medarbejderne og bidrager til, at de kan løse alle deres opgaver med stor sikkerhed og høj kvalitet,” siger driftsleder Thomas.

”Det bliver vores opgave at stille en masse spørgsmål til vores kollegaer. Ikke så meget for at kontrollere dem, men mere for at undersøge, hvordan standarderne bliver forstået og brugt i praksis i dagligdagen. På den måde bliver det muligt at skabe forståelse for standarderne og muligt at justere dem, hvis der er behov for det,” tilføjer kvalitetskoordinator Thomas.

Bedre daglig ledelse

De to auditører understreger også, at de forventer at komme til at bruge deres nye viden og værktøjer i dagligdagen, hvor halvdelen af deres arbejdstid bruges på at indgå i vagter og den anden halvdel på ledelse og kvalitet:

”Jeg føler mig bedre klædt på til at påtage mig den daglige ledelse og motivation for kvalitetsstandarderne. Det handler om at møde medarbejderne i deres arbejdssituationer og få afdækket eventuelle misforståelser eller problemer med de enkelte procedurer og så bidrage til løsninger ved at skabe bedre forståelse eller give feedback til justering af procedurer og beskrivelser,” siger driftsleder Thomas.

ISO-standarderne giver tryghed og arbejdsglæde

”Jeg oplever, at ISO-standarderne giver os rigtig gode muligheder for at gøre tingene ens hver eneste gang. Uanset om det gælder håndtering af sygdom, værkstedsbesøg eller medarbejdere, som har brug for særlig støtte,” siger kvalitetskoordinator Thomas.

”Det giver en tryghed hos medarbejderne og i deres ansættelse. Det er et kæmpe kvalitetsstempel, at PreMed er en organisation, som har styr på tingene, og hvor det er nemt for medarbejderne at leve op til fælles standarder. Det giver stolthed og arbejdsglæde, når vi lykkes med det,” forklarer han.


Kontakt

Jernet 13
6000 Kolding
info@premed.dk
+45 70 60 23 00
CVR: 39712105

Følg os

ISO certifikationer

Avancert ISO 9001:2015Avancert ISO 14001:2015Avancert ISO 45001:2018
PreMed Flamme Logo